Běhej lesy Boletice: Noční závod s rekordní účastí

Závěrečný mítink běžeckého seriálu Běhej lesy, který hostily tradičně na Olšině Vojenské lesy a statky, lámal rekordy. Na tratě noční šumavskou přírodou vyrazilo 1120 běžců a běžkyň.

Na začátku sezóny nebylo kvůli pandemii COVID-19 vůbec jasné, zda se letošní ročník jednoho z nejpopulárnějších tuzemských runnerských podniků vůbec bude konat, na konci z toho byla účast, která lámala historické rekordy, přestože řada naplánovaných podniků musela být odložena na pozdější letní termíny. Odklad se však netýkal mítinků, které hostí VLS – Běhej lesy Brdy a především závěrečný noční závod v šumavském rekreačním areálu státního podniku na břehu jednoho z nejvýše položených chovných rybníků.
Amatérský sport v kulisách nádherné šumavské přírody si v Boleticích všichni užili, především pak vítězové. V cíli se na dlouhé trati ze tmy jako první vynořil Jaromír Hradecký, který se stal zároveň podruhé v historii „Lesů pánem“ seriálu. Mezi ženami kralovala Lucie Horelicová.
Na kratší, třináctikilometrové, trati pak s čelovkami na čele dominovali Jiří Kučera s Barborou Názlerovou.
Večerku si na Olšině posunuli také ředitel VLS Petr Král s generálním ředitelem Lesů ČR Josefem Vojáčkem, aby mohli při závěrečném vyhlašování výsledků asistovat. Ostatně, již tradiční součástí zázemí v epicentru závodu byla také lesní pedagogika VLS pro malé i velké účastníky a také novinka letošní sezóny – stánek se zvěřinovými specialitami, který je součástí společné kampaně VLS a Lesů ČR Z LESA NA STŮL, jež má zvýšit zájem domácností o zvěřinu.
Celkově letos na běžecké tratě do přírody v rámci seriálu Běhej lesy vyrazilo 14 515 běžců, čímž překonali loňský účastnický rekord.