Aktuální nabídka dříví na otop od 390,- Kč

Na aktuální topnou sezónu nabízejí VLS veřejnosti palivové dříví od 390,- Kč za kubík. Jehličnaté dříví je certifikováno mezinárodně uznávaným systémem PEFC a je nabízeno v lokalitách, které mají VLS ve své správě.

Dříví bude je nabízeno na všech šesti lesnických divizích v lokalitách, které VLS spravují. Celkem jde 33 lesních správ, kde aktualizovaná nabídka platí. V Česku jde o okolí vojenského újezdu Boletice na Šumavě, CHKO Brdy ve Středočeském a Plzeňském kraji, v doupovských horách u Karlových Varů zase o okolí vojenského újezdu Hradiště. A také v severočeském Ralsku na Liberecku a bývalém vojenském prostoru Mladá. Na Moravě pak dříví mohou odebírat zájemci z okolí vojenského újezdu Libavá na Olomoucku a Drahanské vrchoviny na Vyškovsku, kde se rozkládá VÚ Březina.
Kupující si mohou palivové dříví, po domluvě s lokálními pracovníky, odvézt z tzv. odvozních míst, kterými jsou manipulační plochy v lesních lokalitách, či manipulační sklady VLS. V případě většího odběru státní podnik nabízí i možnost dopravy.
V Bochově na Karlovarsku nabízejí Vojenské lesy a statky také volně sypané štípané smrkové palivové dříví. Ve Velké Bystřici u Olomouce pak je odběru volně sypané palivové dříví listnaté (jasan, habr, dub)
Zájemci mohou kontaktovat přímo regionálního pracovníka odbytu v dané lokalitě. Více informací a kontakty najde ZDE.