VLS darovaly Ústřední vojenské nemocnici počítače

VLS dnes předaly jako dar Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích výpočetní techniku v hodnotě 200 tisíc korun. Počítači s monitory dovybaví nemocnice potřebná pracoviště, kde je výpočetní technika zastaralá, na konci životního cyklu.

Osm kompaktních kancelářských počítačů s monitory daroval státní lesnický podnik, spadající pod resort obrany, aby podpořil toto klíčové zdravotnické zařízení v současném náročném období kulminující pandemie COVID-19.

„Chtěli jsme v této složité době přispět k tomu, aby zdravotníci měli kvalitní podmínky pro plnění všech úkolů, které se na ně valí v souvislosti s koronavirovou pandemií. Nejsme dodavatelé zdravotnického vybavení, ani léčiv, jsme především lesníci. A proto jsme zvolili po konzultaci se střešovickou nemocnicí tuto formu pomoci, protože i kvalitní běžná výpočetní technika může zdravotníkům pomoci,“ uvedl ředitel VLS Petr Král.

„Vážíme si všech donátorů ÚVN. Nepřetržité dovybavování moderní počítačovou technikou je nezbytné, avšak procesně zdlouhavé a finančně nákladné. Velmi proto vítáme kvalitní a výkonné PC, které nám Vojenské lesy a statky darovaly. Využijeme je především k zabezpečení odborného výcviku a přípravy vojenských zdravotníků,“ ocenil ředitel ÚVN prof. Miroslav Zavoral.