Lesní pedagogika VLS na ČT Déčku

Veřejnoprávní kanál České televize Déčko zaujaly aktivity lesních pedagogů Vojenských lesů, kteří během „distanční“ výuky na školách zásobují denně děti s rodiči pracovními listy, kvízy a křížovkami o přírodě prostřednictvím našeho dětského webu, a rozhodl se tyto aktivity státního podniku podporovat. Reportáž o lesní pedagogice VLS odvysílá tuto sobotu, 20. března, od 9.00 hodin v pořadu Tamtam, který je v tuzemsku nejsledovanějším televizním programem s tipy pro děti a jejich rodiče na volnočasové aktivity.

Tamtam zveřejňuje v divácky nejatraktivnějším čase po sobotním ranním bloku Studio Kamarád 11 tipů na víkendové volnočasové aktivity. „V pořadu Tamtam se na Déčku České televize snažíme dát dětem a jejich rodičům každou sobotu od 9 hod. ráno zajímavé tipy, jak se můžou zabavit ve volném čase o víkendu,“ vysvětlila Eva Kučerová z produkce nejsledovanějšího tuzemského televizního kanálu pro děti.
V pořadu, kterým diváky provází moderátor s dvěma animovanými komentátory Kačkou a Vendou, se pravidelně objevují tipy na zajímavé výlety, výstavy, expozice a víkendové akce. V době pandemické uzávěry, kdy je pohyb rodin omezen na katastr obce, dramaturgové veřejnoprávní televize logicky hledají tipy na on-line aktivity a zaujaly je pravidelné aktivity i další nabídka na webu „VLS dětem“ (www.deti.vls.cz), kde jak loni, tak i letos lesní pedagogové státního podniku každodenně zveřejňují výukové materiály ke stažení a pořádají výtvarné a fotografické soutěže.
„S Déčkem jsme úspěšně navázali spolupráci již v loňském létě, kdy se nově otevřené návštěvnické středisko na Olšině stalo jedním z kontaktních míst jejich velké prázdninové hry. Veřejnoprávní kanál pro děti se v současné situaci stejně jako my zaměřuje na edukativní nabídku, kterou lze smysluplně zúročit volný čas dětí během koronavirové výluky škol. Mají celou řadu velmi kvalitních vzdělávacích pořadů jako je například UčíTelka, který pomáhá dětem i rodičům zvládat distanční výuku. V současné situaci má logicky ČT Déčko násobně vyšší sledovanost než v časech před pandemií, proto nás spolupráce s nimi mimořádně těší,“ argumentuje vedoucí lesních pedagogů VLS Jan Kobr.
Pořad odvysílá ČT déčko v sobotu 20. března 2021 od 9:00 a bude veřejnosti následně dostupný také na webu www.decko.cz/tamtam.