Lesní pedagogika VLS na vzdělávacím webu České televize

Vojenské lesy a statky rozšiřují spolupráci s Českou televizí v oblasti vzdělávání dětí o lese a přírodě. Pracovní listy a další vzdělávací materiály pro děti, rodiče i pedagogy, které pravidelně nabízí lesní pedagogové VLS na svém webu „VLS dětem,“ budou díky tomu veřejnosti dostupné také na vzdělávacím portálu veřejnoprávní televize „ČT edu.“

ČT edu je webová stránka, která nabízí kolem 3 000 krátkých vzdělávacích videí z produkce České televize a také další výukové programy a materiály, které mohou zpestřit výuku dětí nejen během distanční výuky. Portál vznikl v loňském roce, je členěn podle rámcových vzdělávacích programů a jeho obsah určují přímo učitelé.
„Nabídka slouží primárně pedagogické veřejnosti, která materiály může využít při výuce. Tato spolupráce s Českou televizí nám otevírá další cesty, jak s nabídkou lesní pedagogiky oslovit děti, ale především ty, kteří mají na jejich vzdělávání hlavní vliv,“ uvedl vedoucí lesních pedagogů VLS Jan Kobr.
Nabídka na „ČT edu“ je další formou spolupráce státního podniku s Českou televizí. Státní podnik se v první fázi zapojil o loňských letních prázdninách do „velké prázdninové hry“ ČT Déčka, následně se dětský veřejnoprávní kanál zapojilo do propagace distanční nabídky lesní pedagogiky VLS ve svém vysílání i na webu.
„Všechny programy lesní pedagogiky nabízí náš podnik dětským kolektivům jako veřejnou službu bezplatně. Proto je pro nás veřejnoprávní televize přirozeným partnerem a jsem rád, že se nám daří spolupracovat,“ dodal Jan Kobr.
Výukové programy lesní pedagogiky VLS jsou na portálu „ČT edu“ přiřazeny vždy k příslušným tématům podle stupně vzdělávání a učebního předmětu.
Návod, jak na tomto webu hledat najdete v tomto videoprůvodci: https://www.ceskatelevize.cz/porady/10000000410-videopruvodce-po-ct-edu/22025400245/
Domovskou stránku „ČT edu“ pak naleznete ZDE.