Poslové jara: Do výtvarné soutěže VLS se zapojily stovky dětí

Na Velikonoční pondělí skončila další soutěž, kterou lesní pedagogové připravili v době distanční výuky pro předškoláky i školáky. Chtěli je tak dostat od počítačů, tabletů a mobilů, které se jim staly, na mnoho „distančních“ měsíců, věrnými a nezbytnými pomocníky, s nimiž tráví mnohem více času, než v normálním období.

„Protože i my, lesní pedagogové, jsme již většinou také rodiče, vidíme, kolik času bez pohybu a uvnitř bytů či domů naše děti tráví. A to není dobře, děti potřebují ven, hýbat se na čerstvém vzduchu - proto jsme přišli s touto jednoduchou soutěží,“ říká šéf lesních pedagogů VLS Honza Kobr.
Úkol byl snadný – běžte ven, na zahradu, na louku, do lesa a nakreslete nebo vyfoťte „Posla jara,“ tedy jarní květinu, rašící listy stromu, prvního motýla, brouka, včelu…
Výzva Vojenských lesů měla u předškoláků i školáků úspěch. Zareagovalo na ni 194 soutěžících, kteří za necelý měsíc zaslali neuvěřitelných 215 fotografií a 83 obrázků. Všechna jejich díla lesní pedagogové zveřejňovali na podnikovém dětském webu www.deti.vls.cz a facebookovém profilu VLS.
„Z reakcí mnoha rodičů je zřejmé, že už jen to zveřejnění obrázků a fotek bylo pro řadu dětí velkou radostí a odměnou. Ale jak jsme slíbili hned na začátku soutěže – každý, kdo zašle dílo do soutěže, dostane od nás drobný dárek. Ten budeme posílat příští týden, takže se soutěžící již mohou těšit a začít kontrolovat poštovní schránku,“ dodal Honza Kobr.
Všem soutěžícím tým lesních pedagogů VLS děkuje za jejich účast, a jak dodává Honza Kobr „nezapomeňte i nadále sledovat stránky www.deti.vls.cz, ať Vám neuteče nějaká další zajímavá soutěž. Kromě toho tam naleznete mnoho informací o lese a spoustu různých kvízů, her a pracovních listů.“