Registrace na dřevorubecký šampionát otevřena

Dnešním dnem byla otevřena registrace pro závodníky na jubilejní XX. mistrovství ČR v práci s motorovou pilou. Šampionát pořádají VLS s národní asociací sportovních dřevorubců Czech Sports Loggers a odehraje se tradičně v rámci programu Lesnického dne v Ralsku na Skelné huti u Mimoně 17. a 18. června 2022.

Závodníci se mohou hlásit do 31. března prostřednictvím webového formuláře ZDE, do kategorií Profesionál, Junior, Začátečník, Hosté, ale také do týmového klání. Počet účastníků je omezen na 50 soutěžících.
„Kvalifikačním kritériem je počet dosažených bodů na závodech organizovaných v souladu s pravidly IALC za posledních 24 měsíců předcházejících nejzazšímu termínu podání přihlášky (včetně MČR 2021) – pro kategorii Profesionál 1 300 bodů a pro kategorie Junior a Začátečník 1 100 bodů,“ uvedl ředitel závodu Pavel Češka.
V případě, že nebude počet účastníků naplněn na základě dosažených kvalifikačních kritérií, bude počet doplněn dalšími v pořadí dle dosažených bodů. V případě, že se na základě dosažených bodů kvalifikuje více než 50 závodníků, rozhoduje pořadí doručených přihlášek. Ve výjimečných případech může pořadatel rozhodnout o zvýšení počtu závodníků.
Hlavním partnerem prestižního mítinku je Husqvarna Česko. Národní šampionát je soutěží, která je otevřena zahraniční konkurenci. Na Skelnou huť se tak každoročně sjíždějí i špičkoví závodníci z okolních zemí, především ze SRN a Slovenska, včetně několika držitelů medailí z mistrovství světa.
Více informací najdete ZDE, přesné propozice soutěže budou zveřejněny na našem webu www.vls.cz a www.czechsportsloggers.cz do 15. dubna 2022.