Informační centrum Hradčany vystavuje sbírku fotografií z Ralska

Návštěvnické středisko v Hradčanech v Ralsku, odkud startují hlavní turistické trasy a cyklostezky v Ralsku, od 1. května vystavuje sbírku snímků „Šance pro lásku a pro život - příroda Vojenských lesů a statků Mimoň“ fotografa Jiřího Mikoláše.

Soubor snímků Jiřího Mikoláše zachycují přírodu této severočeské unikátní přírodní oblasti mezi Bezdězem a vrchem Ralsko, kterou spravuje státní podnik Vojenské lesy a statky. Třiašedesátiletý autor je bývalým pedagogem, ředitelem školy a školním inspektorem. Fotografování se věnoval již během práce a nyní naplno v důchodu. Vedle přírodních scenérií se zaměřuje také na snímky zvířat, spolupracuje s řadou českých zoologických zahrad, mimo jiné s tou libereckou či brněnskou.
"Domovem člověka je planeta Země, na což mnozí lidé zapomínají. Fotografování je úžasné dobrodružství. Přináší okamžiky, které vás posouvají ke šťastnějšímu, spokojenějšímu, hodnotnějšímu životu a dělají vás lepším. Nutí vás přemýšlet o životě a poskytují vám možnost vnímat krásu života,“ říká o své práci amatérský fotograf.
Jeho snímky z Ralska můžete bezplatně shlédnout v Informačním centru od 1. května, konec výstavy nebyl zatím určen, návštěvníci ji však rozhodně mohou vidět po celou letošní hlavní turistickou sezónu až do října, kdy se informační středisko uzavírá.