Vojenské lesy spustily velkou vědomostní soutěž k Brdskému stromsázení

Co je to mišpule? A jaký strom se skrývá pod názvem jadernička moravská či sudetská reneta? To jsou otázky, které naleznete ve velkém soutěžním kvízu k Brdskému stromsázení, který naleznete ode dneška na webu VLS DĚTEM, kde Vojenské lesy a statky prezentují svou nabídku lesní pedagogiky pro všechny malé ale i velké zájemce. Ze správných řešitelů pak státní podnik vylosuje dvě desítky výherců, kteří dostanou dárkovou tašku s hodnotnými cenami.

Klikací kvíz obsahuje deset otázek, jejichž řešení vyžaduje znalosti o tom, co spojuje tradiční české ovoce, pohádky a přísloví?

„V kvízu si každý může vyzkoušet své znalosti a doplnit si je. Do slosování o ceny budou zařazení řešitelé, kteří správně odpoví na všechny kvízové otázky,“ uvedl vedoucí lesních pedagogů VLS Jan Kobr.

Uzávěrka soutěže je týden po jejím spuštění ve středu 14.září, losování výherců proběhne do 21. září v sídle pořadatele. O vítězství státní podnik vylosované řešitele totiž informuje e-mailem a výhra mu VLS buďto doručí poštou nebo si ji může vyzvednout po domluvě v sídle státního podniku.

Soutěž najdete ZDE.