Vojenské lesy otevřely registraci na letošní národní dřevorubecký šampionát

Vojenské lesy a statky otevřely registraci pro závodníky na XXI. mistrovství ČR v práci s motorovou pilou. Šampionát pořádají VLS s národní asociací sportovních dřevorubců Czech Sports Loggers a odehraje se tradičně v rámci programu Lesnického dne v Ralsku na Skelné huti u Mimoně 16. a 17. června 2023.

Závodníci se mohou hlásit do 31. března prostřednictvím webového formuláře ZDE, do kategorií Profesionál, Junior a Začátečník, ale také do týmového klání. Počet účastníků je omezen na 50 soutěžících.
„Kvalifikačním kritériem je počet dosažených bodů na závodech organizovaných v souladu s pravidly IALC za posledních 24 měsíců předcházejících nejzazšímu termínu podání přihlášky pro kategorii Profesionál 1 300 bodů a pro kategorie Junior a Začátečník 1 100 bodů,“ uvedl ředitel závodu Pavel Češka.
V případě, že nebude počet účastníků naplněn na základě dosažených kvalifikačních kritérií, bude počet doplněn dalšími v pořadí dle dosažených bodů. V případě, že se na základě dosažených bodů kvalifikuje více než 50 závodníků, rozhoduje pořadí doručených přihlášek. Ve výjimečných případech může pořadatel rozhodnout o zvýšení počtu závodníků.
Národní šampionát je soutěží, která je otevřena zahraniční konkurenci. Na Skelnou huť se tak každoročně sjíždějí i špičkoví závodníci z okolních zemí, především ze SRN a Slovenska, včetně několika držitelů medailí z mistrovství světa.
přesné propozice soutěže budou zveřejněny na našem webu www.vls.cz a www.czechsportsloggers.cz do 12. dubna 2023.