Šumavský resort VLS na Olšině patří k nejlépe hodnoceným místům na Mapy.cz

Šumavský areál na břehu rybníku Olšina, který transformovaly Vojenské lesy a statky z bývalého vojenského rekreačního zařízení na moderní resort obdržel pro rok 2023 „odznak“ kvality od společnosti Seznam. Resort Olšina se totiž v hodnocení uživatelů jedné z nejrozšířenějších tuzemských mapových aplikací Mapy.cz umístil mezi nejlépe hodnocenými místy v rámci České republiky.

Na dveřích recepce Resortu Olšina je od tohoto víkendu vylepena samolepka, která potvrzuje, že tento rekreační areál na Šumavě má výborná hodnocení uživatelů aplikace mapy.cz. Odznak kvality předal manažerce resortu Simoně Kutlákové minulý týden manažer týmu Mapy.cz Martin Jeřábek.

„Udržet laťku takto vysoko není jen tak, smekáme před vámi. Můžete být opravdu hrdí na to, co pro svůj podnik děláte,“ uvedl Martin Jeřábek.

„Odznak kvality nás těší, protože nejde o ocenění učiněné někde od stolu, ale vychází z reálných reakcí veřejnosti. Těší nás, že se návštěvníkům u nás líbí a vracejí se k nám,“ uvedl Michal Frnoch, ředitel divize VLS Horní Planá, která Resort Olšina spravuje.

Šumavský Resort Olšina se nachází na břehu největšího šumavského chovného rybníku stejného jména. Rekreační areál, který spravují Vojenské lesy a statky, se nachází v přírodní lokalitě, která se teprve před několika lety otevřela veřejnosti díky zmenšení hranic Vojenského újezdu Boletice. Resort nedaleko Lipna nabízí veřejnosti v kulisách panenské přírody, jež je součástí CHKO Šumava, evropsky významné lokality Ptačí oblast Boletice či Přírodní rezervace Olšina, ubytování v široké škále standardů od hotelových pokojů, přes vila-domy, rodinné chatky, až po turistickou ubytovnu a letní podsadový stanový tábor. V jeho areálu návštěvníci najdou vlastní pláž, sportovní hřiště na beach volejbal i s umělým povrhem či Adventure golf. Velkým lákadlem resortu je poslední roky nedaleká naučná stezka, která vede po povalových chodnících mokřady a lesy kolem rybníku. Naučná stezka Olšina, kterou Vojenské lesy a statky otevřely v roce 2020, se ihned stala jednou z nejnavštěvovanějších turistických tras na Šumavě. Gastronomii v Resortu Olšina nabízí restaurace se specialitami české i mezinárodní kuchyně a sezónně také rychlé občerstvení v altánu. Na jídelníčku návštěvníci najdou mimo jiné také jídla ze zvěřiny z honiteb Vojenských lesů a statků či biohovězího z místních ekologických farem státního podniku.

Zdarma může každý návštěvník zhlédnout také dvě místní expozice. Ta v historické budově rybářské bašty na hrázi 600 let starého vodního díla prezentuje historii regionu, rybářství i lesnictví, moderní návštěvnické středisko naučné stezky v sousedství resortu pak představuje unikátní přírodu Boleticka.