Parkování na Lesní bitvu tažných koní v Brdech

S ohledem na mimořádný zájem a časté dotazy připravily Vojenské lesy a statky mapu parkovacích ploch pro návštěvníky akce Lesní bitva v Brdech, která se odehraje v sobotu 22. dubna v lesní lokalitě Pourka mezi podbrdskými obcemi Láz a Nepomuk. K dispozici je čtveřice stálých odstavných ploch v Lázu a Nepomuku, Vojenské lesy na akci navíc otevřou hlavní parkoviště pro stovku osobních vozů na manipulační ploše u obce Vranovice.

Lesní hobby závod jednospřeží v Brdech se odehraje u hájovny Pourka u lesní silničky z Lázu do Nepomuku. Lokalita má vhodný terén pro souboj koní v tahání dříví v těžko dostupném terénu, disponuje však omezenými kapacitami z hlediska parkování návštěvníků. Návštěvu akce proto bude nezbytné spojit s krátkým pěším výletem.

„Žádáme návštěvníky akce, aby při příjezdu vlastním vozem v maximální míře využili parkoviště v přilehlých obcích a na samotnou akci došli pěšky. VLS připravili odstavné parkoviště na zpevněné ploše poblíž obce Vranovice. Dále bude možné k odstavení vozu využít jeden jízdní pruh, zde ale hrozí zablokování vozovky a to především potkají-li se auta přijíždějící z obou směrů naráz,“ uvedl ředitel divize VLS Hořovice David Novotný.

Hlavní odstavné parkoviště u Vranovic pojme stovku osobních vozů a je od epicentra akce vzdálené 1,5 kilometru. Tři odstavné plochy v obci Láz nabízejí parkování přibližně 2,5 kilometru daleko, a nejvzdálenější je odstavná plocha u lesní správy VLS v obci Nepomuk, která pojme další desítky vozů.

„Parkoviště v Nepomuku je vzdáleno bezmála čtyři kilometry od Pourky, a je proto vhodné především pro ty, kdo se rozhodnou spojit návštěvu Lesní bitvy s výletem na kole. Nabízí ostatně možnost příjezdu po lesních cyklotrasách přes turistické rozcestí Pod Plešcem po Andělské lesní cestě k místu akce,“ dodal tiskový mluvčí Vojenských lesů a statků Jan Sotona.

Mapus parkovišti najdete zde: https://mapy.cz/s/codojafedu