Vojenské lesy zvou na největší oslavu dětského svátku na Šumavě

Bezmála tři desítky stanovišť s atraktivním programem budou ve středu 17. května 2023 čekat na malé návštěvníky v areálu Resortu Olšina u stejnojmenného rybníku Olšina nedaleko Horní Plané. Dětský den na Olšině v režii Vojenských lesů a statků ČR (VLS), Újezdního úřadu VÚ Boletice a Střediska obsluhy výcvikového zařízení Boletice je jednou z největších oslav dětského svátku na jihu Čech.

Program s ukázkami, sportovními hrami a tvořivými dílnami je určen pro školy z Českokrumlovska i okolí, přístupný je však i veřejnosti.

„Dětský den na Olšině se stal v poslední dekádě největší oslavou dětského svátku na Šumavě, jezdí k nám kolektivy ze základních a mateřských škol i z jiných jihočeských regionů. Koná se vždy v druhé polovině května, aby se nekřížil s oficiálním datem svátku, kdy své akce chystají školy i obce,“ řekl ředitel lesnické divize VLS v Horní Plané Michal Frnoch.

Na děti v rámci Dětského dne na Olšině 2023 čekají tvořivé dílny, soutěže, skákací hrady a sportovní disciplíny na souši i na vodě, ale také prezentace rybářů, sokolníků, mysliveckých psů a dalších zvířat nebo ukázky zemědělské i vojenské techniky. V rámci programu se představí policejní složky, vodní záchranáři a hasičské jednotky. Mezi nejvyhledávanější stanoviště však patří prezentace jednotlivých složek Armády ČR.

Více informaci naleznete v plakátu a mapě stanovišť.