Kampaň Z LESA NA STŮL na Běhej lesy podruhé

Předposlední závod Běhej lesy v Jizerkách lámal rekordy. Do letošního letního běžeckého již sedmého ročníku „padesátky“ se přihlásilo 2600 běžců, zaprášilo se v epicentru závodu také po zvěřinových jídlech, které na běžeckém seriálu nabízejí Vojenské lesy a statky s Lesy ČR v rámci kampaně Z LESA NA STŮL.

Předposlední závod letošní sezony Běhej lesy tak zlámal i přes koronavirová omezení a následný posun termínu historické rekordy v počtu účastníků.
Ti se vedle běžeckých tratí mohli těšit již podruhé také na gastronomický zážitek ze zvěřiny dodané Vojenskými lesy a statky a Lesy ČR v rámci kampaně obou státních podniků propagující zvěřinovou gastronomii Z LESA NA STŮL. Stánek se zvěřinovými specialitami je součástí zázemí pro závodníky na nejpopulárnějším tuzemském běžeckém seriálu pro veřejnost od posledního mítinku na Karlštejně, a stejně jako před 14 dny u Berounky se i v Jizerských horách u něj po připravených specialitách doslova „zaprášilo.“ V nabídce byl tentokrát Kančí guláš na pivu, dančí ragú a srnčí medailonky.
O tom, že se ze zvěřiny dá vařit chutně, lehce a zdravě, se ostatně přesvědčí běžci také na finálovém závodě Běhej lesy, který hostí Vojenské lesy v sobotu 12. září v šumavských Boleticích.