Korporace TianDe vysadila u šumavské divize VLS další les

V tomto roce pokračuje loni zahájená spolupráce se společností ISTA CORPORATION, s.r.o.., která v rámci projektu Les TianDe investovala do výsadby 30 tisíc sazenic v šumavských lokalitách ve správě státního podniku.

Ekologický projekt korporace TianDe cílí na zvýšení kulturní ekologie obyvatel a popularizaci péče o zdraví a životní prostředí. Od roku 2013 věnuje společnost TianDe finanční prostředky získané z prodeje ekologických výrobků na ozelenění planety. Akce „Les TianDe“ započala svou cestu v národním parku Soči. V roce 2019 si společnost vybrala i Českou republiku a šumavskou divizi Vojenských lesů a statků ČR s. p.
„V letošním roce se v rámci akce Les Tiande rozhodla podpořit výsadbu 30 000 ks sazenic, což je pro naši divizi významná pomoc. Část zalesnění sice musela v rámci celosvětových opatření proti nemoci COVID-19 proběhnout bez účasti týmu TianDe, ale další akce se sázením stromků proběhne, pokud to situace kolem pandemie umožní, na podzim tohoto roku, kdy společně obnovíme další kus lesa,“ uvedl ředitel divize VLS Horní Planá Michal Frnoch.
Šumavská divize Vojenských les§ letos podle něj letos vysadí 454 000 sazenic, z nichž téměř polovinu z důvodu zvýšení ekologické stability budou tvořit listnaté dřeviny.
„V nelehké situaci, ve které se lesnictví nachází, jsme za tyto projevy společenské zodpovědnosti z korporátního sektoru vděčni,“ dodal ředitel Frnoch.