Kosmetická firma opět sázela vojenské lesy na Šumavě

Na Šumavě díky ekologickému programu kosmetické korporace TianDe roste od října 60 tisíc nových stromů. Již čtvrtým rokem tak pokračuje dlouhodobé spolupráce lesníků VLS z Horní Plané s českým zastoupením nadnárodní dermatologické společnosti. Letos společnost do nových lesů ve správě státního podniku investovala 840 tisíc korun a část práce na jejich výsadbě odvedla společnost v rámci podzimní dobrovolnické akce.

Ekologický projekt korporace TianDe cílí na zvýšení kulturní ekologie obyvatel a popularizaci péče o zdraví a životní prostředí. Od roku 2013 věnuje společnost TianDe finanční prostředky získané z prodeje ekologických výrobků na ozelenění planety po celém světě v rámci programu „Les TianDe.“ V roce 2019 si společnost vybrala i Českou republiku a šumavskou lesnickou divizi Vojenských lesů a statků ČR s. p.

„Pomoc české pobočky značky TianDe je dlouhodobá a rozsah spolupráce má rostoucí charakter – v roce 2019 šlo o výsadbu 5 tisíc stromků, v době pandemických opatření nám korporace pomohla obnovit lesy 30ti tisíci sazenicemi a letos jde o 60 tisíc sazenic. Pro nás tak je TianDe důležitý donátor, který naším prostřednictvím velmi výrazně pomohl šumavské přírodě. Investici do lesů pro budoucí generace považujeme za stále poměrně výjimečný projev korporátní společenské zodpovědnosti,“ uvedl ředitel divize VLS Horní Planá Michal Frnoch.

Část stromů přitom zaměstnanci a partneři firmy ISTA corporation s.r.o., která je pražským dealerským centrem korporace TianDe, vysadili i s rodinami v šumavských lesích vlastnoručně v rámci dobrovolnické akce, která proběhla během podzimního zalesňování v pátek 21. října.