Největší myslivecká událost na Karlovarsku představí křídla dravců

V areálu Lučiny v Doupovských horách na Karlovarsku se tuto sobotu 20. května 2023 odehraje největší chovatelská přehlídka na západě Čech. Akce s názvem „ČLOVĚK, LES A ZVĚŘ,“ kterou pořádá karlovarská divize Vojenských lesů a statků ČR (VLS) představí jako každý rok stovky trofejí, soutěž mysliveckých trubačů, doprovodný program pro děti, ale také ukázky armádní techniky či sokolnickou show Dotkni se křídel.

Akce Vojenských lesů a statků, která rok od roku láká stále více návštěvníků, prezentuje tradičně v areálu myslivecké střelnice v Lučinách to nejlepší za uplynulou loveckou sezonu z honitby Hradiště rozkládající se na území stejnojmenného vojenského újezdu a v jeho okolí. Hradiště je jednou z největších ucelených honiteb ve střední Evropě.
Jako již tradičně bude jedním z hlavních doprovodných programů lesní pedagogika, která nabídne nejmladším účastníkům stezku plnou poznávaček a interaktivních her. „Na malé návštěvníky bude čekat Lesní lékárnička, pěší trasa s úkolem, ale také sázení stromků či lesní sporty,“ láká lesní pedagožka VLS ze západu Čech Jana Hynková.
Součástí doupovské myslivecké události bude také 15. ročník soutěže mysliveckých trubačů „Parforsní kňour 2018“ a hlavně sokolnická show „Dotkni se křídel,“ která sokolnictví představuje jako nehmotné kulturní dědictví ČR zapsané na seznamu UNESCO.
Organizátoři akce samozřejmě neopomenou ani gastronomické potřeby návštěvníků. Akce se odehraje v sobotu 20. května od 9.00 do 16.00 hodin v areálu střelnice VLS Lučiny u obce Doupovské Hradiště.